Binnenshuis beginnen met zaadjes planten

Het volgende seizoen beginnen met binnen alvast zaadjes planten is waarschijnlijk een goed idee. Deze techniek kan zorgen voor gezonde en sterke gewassen in de tuin. Het binnen planten van zaadjes zorgt ervoor dat je in de meest kritieke periode veel controle hebt over het klimaat waarin de zaadjes ontkiemen. Als de plantjes nog jong zijn, zijn ze erg gevoelig voor kou en ongedierte. Door de plantjes eerst binnen sterk te laten groeien, kunnen ze veel beter tegen de barre omstandigheden van de buitenwereld zodra ze hier aan toe zijn.

Waarom binnen beginnen?

Het opzetten van een ontkiem station in huis kan veel onnodige ellende voorkomen. Omdat de kiemkracht hierdoor veel groter is, bespaar je geld, tijd, en een hele hoop energie. Zo’n station hoeft ook helemaal niet duur zijn om op te zetten. Gebruik bijvoorbeeld oude eierdozen, wc-rollen of gekochte spullen die je elk jaar weer kunt hergebruiken. Door binnen te beginnen heb je ook veel meer invloed op de externe omstandigheden. Ook dit hoeft niet duur te zijn. Je kun dachtlicht gebruiken door de zaadjes dicht bij een raam te zetten. Op deze manier hoef je geen dure lampen te kopen om de zaadjes van licht te voorzien. Voor warmte kun je de zaadjes op een warmtemat leggen, of gewoon gebruik maken van een plek in huis waar het al redelijk warm is.

Denk goed na over de aarde die gebruikt wordt

Het is niet handig om zomaar aarde uit de eigen tuin te gebruiken voor beginnende zaadjes. Deze grond kan misschien niet genoeg voedingsstoffen bieden voor een optimale groei. Het is namelijk erg belangrijk dat de aarde die gebruikt wordt goed door kan lopen. Als de zaadjes net beginnen met ontkiemen en er blijft te veel vocht hangen, kan dit ervoor zorgen dat de grond bijvoorbeeld gaat rotten. Zoek dus goed op wat voor soort aarde bevorderlijk is voor de plantjes.

Het volgende seizoen beginnen met binnen alvast zaadjes planten is waarschijnlijk een goed idee. Deze techniek kan zorgen voor gezonde en sterke gewassen in de tuin. Het binnen planten van zaadjes zorgt ervoor dat je in de meest kritieke periode veel controle hebt over het klimaat waarin de zaadjes ontkiemen. Als de plantjes nog jong…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *