Een goede vloercoating is een meerwaarde voor je huis

Wil je graag een goede vloercoating laten realiseren? Dan zal je tot de vaststelling komen dat, dat tegenwoordig geen enkel probleem meer is, integendeel. Naadloze vloeren blijken vandaag de dag niet zelden ontzettend populair te zijn. Dit geldt niet alleen maar voor zakelijke ruimtes, maar ook voor bijvoorbeeld private woningen. In het verleden kozen mensen er dan doorgaans altijd voor om een gietvloer of een betonvloer te laten realiseren. Tegenwoordig is het zo dat voor velen de voorkeur toch eerder uitgaat naar een zogenaamde vloercoating. Het gaat hierbij om een zeer dunne coating die ook bovenop een bestaande vloer kan worden aangelegd. 

Wat begrijpen we onder een goede vloercoating?

De kans is ontzettend groot dat je in de praktijk al vaak hebt horen praten over de zogenaamde gietvloer. Dit is een naadloze vloer die in verschillende vormen te realiseren valt. Zo kan ze bestaan uit het zogenaamde polyurethaan, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor een epoxy exemplaar. Ondanks het feit dat deze vloeren er bekend om staan ontzettend interessant en bovendien ook zeer veelzijdig te zijn zal je tot de vaststelling komen dat een goede vloercoating een prima alternatief kan bieden. De voorkeur van menig aantal mensen gaat hier zelfs specifiek naar uit. 

Een goede vloercoating is een naadloze, waterdichte kunstharslaag die net als een gietvloer over een verschillende basis kan beschikken. Het gaat hierbij om een basis van respectievelijk polyurethaan of epoxy. Naar welke van deze twee mogelijkheden jouw voorkeur uitgaat is natuurlijk afhankelijk van de eisen waarover je beschikt. Verdiep je dan ook zeker even in de specifieke eigenschappen waar beide type materialen over beschikken. Zo maak je met zekerheid de juiste keuze.

Hoeveel bedragen de kosten voor een goede vloercoating?

De prijs die je moet betalen voor een goede vloercoating wordt in de praktijk bepaald door verschillende factoren. De prijs per vierkante meter valt uiteraard voordeliger uit naarmate de oppervlakte groter wordt. Dat is echter niet alles. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook het type coating een niet onbelangrijke rol speelt. Ook de kleur zal een invloed hebben op het finale prijskaartje. Hou er ook rekening mee dat in bepaalde situaties voorbereidende werken zijn vereist. Ook deze kunnen de kosten iets hoger laten uitvallen dan oorspronkelijk verwacht. In ieder geval kan je standaard uitgaan van een kostenplaatje gelegen tussen de 20 en 60 euro per vierkante meter.

Wat zijn de mogelijke extra afwerkingsmogelijkheden?

Naast bovenstaande dien je er rekening mee te houden dat er ook nog verschillende extra afwerkingsmogelijkheden bestaan bij de keuze voor een vloercoating. Zo is het mogelijk om een antislip toplaag te realiseren, maar kan je verder ook denken aan:

  • Een coating beschikkende over brandvertragende eigenschappen;
  • Een epoxy coating welke licht geeft; 
  • Aanduidingen die op de grond worden geplaatst;
  • Antistatische eigenschappen;

Een goede vloercoating slaagt er in de praktijk zonder twijfel steeds over de hele lijn in om aan de  vooropgestelde verwachtingen te voldoen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat dit zeker en vast een potentieel interessant alternatief kan zijn om te overwegen voor de duurdere gietvloer.

Voor jouw nieuwe vloer kies je natuurlijk voor G-vloeren.

Wil je graag een goede vloercoating laten realiseren? Dan zal je tot de vaststelling komen dat, dat tegenwoordig geen enkel probleem meer is, integendeel. Naadloze vloeren blijken vandaag de dag niet zelden ontzettend populair te zijn. Dit geldt niet alleen maar voor zakelijke ruimtes, maar ook voor bijvoorbeeld private woningen. In het verleden kozen mensen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *