Gras is altijd groener aan de kant van devakhandel

Groen en natuur. De meeste mensen houden ervan. Met graszaad kun jij waar je maar wilt, meer groen aanbrengen. Gras is een van de simpelste planten die er maar zijn. Tenminste, dat lijkt zo. Je hoeft er inderdaad maar met een grasmaaier overheen om het korter te maken. Maar er zullen zich genoeg mensen toch een beetje irriteren aan het feit dat het gras van hun buurman net iets groener is dan dat van henzelf. Opzoek naar een graszaad aanbieding? 

Waarom graszaad?

Het inbrengen van graszaad heeft eindeloos veel doelen en toepassingsgebieden. Denk hierbij aan weiden voor schapen, tuinen of het een voetbalveld. Maar dat wil niet zeggen dat overal hetzelfde graszaad voor gebruikt kan worden. Veel toepassingsgebieden hebben een specifiek soort gras nodig. Een voetbalveld heeft een hoge betredingstolerantie nodig vanwege de vele noppen en slidings die er over heen gaan. Ook heb je speciaal gras voor bijvoorbeeld plantsoenen. Deze groeien minder hard omdat ze ook weinig onderhouden worden. Zo zie je maar, niet elk gras is hetzelfde, maar je kunt overal wel een potje op voetballen. Wist je trouwens dat er meer dan 10.000 grassoorten zijn? 

Elk gras is anders

Elk gras heeft een eigen wijze van onderhouden nodig om optimaal resultaat te halen en veel grassen zijn geschikt voor een bepaald toepassingsgebied. Zo is er ook nog speciaal gras dat gebruikt kan worden voor de fruitmat, oftewel de grassen tussen de fruitrijen door. Dit gras moet natuurlijk tegen veel bestand zijn omdat hier machines en tractoren overheen rijden. 

Meer kleuren 

Nu heeft de natuur meer te bieden dan alleen maar groen. Daarom zijn er ook verschillende bloemenmengsels die veel verschillende bloemen bevatten met vrijwel alle kleuren van de regenboog. Er zijn verschillende bloemenmengsels die elk een specifiek soort kleur of bloemen bevatten en daarmee geschikt zijn voor een bepaald toepassingsgebied. Zo heb je een meerjarig bloemenmengsel voor de bosrand, binnen de bebouwde kom of voor de boerenweide. Maar uiteindelijk kan natuurlijk elk bloemenmengsel gebruikt worden voor jouw gewenste doeleinden. 

Wanneer zaaien?

Voor veel bloemenmengsels geldt dat je ze het best kunt zaaien van de maand maart tot en met de maand september. Daarbij geldt voor sommige gevallen dat ze voor de winter zo een tien centimeter gemaaid moeten worden. Zo krijg je uiteindelijk een optimaal resultaat van je bloemenmengsel vol prachtige kleuren. 

Gras in de sport

Zoals net al even benoemd is er ook speciaal gras dat wordt aangelegd voor voetbalvelden. Maar gras is een van de meest gebruikte ondergronden voor buitensport in het algemeen. Denk hierbij ook aan gold en tennis. Het duurste gazon van de wereld dient nu dan ook als tennisveld, namelijk het veld dat ligt in Centre Court in Wimbledon. Voor sport is het des te belangrijker dat het veld goed is om de prestaties van de atleten de optimaliseren. We hebben allemaal wel eens een uitglijder gezien bij een belangrijke moment of een polletje dat er voor zorgt dat er volledig langs de bal getrapt wordt. En dan meestal afkeurend naar het veld kijken want het lag zeker niet aan henzelf.  

Groen en natuur. De meeste mensen houden ervan. Met graszaad kun jij waar je maar wilt, meer groen aanbrengen. Gras is een van de simpelste planten die er maar zijn. Tenminste, dat lijkt zo. Je hoeft er inderdaad maar met een grasmaaier overheen om het korter te maken. Maar er zullen zich genoeg mensen toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *