Hoe groei je het best zelf lavendel?

Lavendel wordt al eeuwenlang gebruikt voor allemaal verschillende redenen. Zo wordt het soms vermalen en gebruikt in oliën die voor rust zouden moeten zorgen. Maar lavendel wordt ook gebruikt om mee schoon te maken, insecten te verjagen, of zelfs om een bord mee op te dienen. Het voordeel aan lavendel is hoe makkelijk het is om te laten groeien. Lavendel kan namelijk gepland worden binnenshuis, in potten of gewoon in de tuin. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de tuin. Lavendel staat namelijk ook bekend om het afweren van pesticiden.

Lavendel planten

De juiste manier van lavendel overzetten naar de tuin hangt af van het soort lavendel dat gebruikt wordt. De beste tijd om dit te doen is vlak na de laatste vorst van de winter is geweest. Lavendel houdt namelijk het meest van de lente en de zomer. Dit geldt in ieder geval voor de Franse variant. De Engelse variant kan nog wel tegen een flinke winter, dus deze zouden eventueel al in de herfst geplant kunnen worden. De juiste plek in de tuin vinden is ook belangrijk. Kies een plek met veel zonlicht. Als je niet meteen zeker bent van de juiste plek in de tuin, plant dan eerst de lavendel in potten. Op deze manier kun je de lavendel nog door te tuin verplaatsen op zoek naar de juiste plek. Als de plek eenmaal gevonden is kunnen de plantjes overgezet worden.

Lavendel zorg

Het onderhoud is nog het makkelijkste onderdeel van lavendelplanten. Als de plantjes vanaf het begin af aan de juiste zorg hebben gehad, kunnen de planten bijna compleet genegeerd worden zodra ze eenmaal op de goed plaats in de tuin staan. Zorg wel dat de planten minstens zes volle uren zon per dag krijgen. Verder heeft lavendel niet veel water nodig. Als de planten eenmaal gesetteld zijn komen ze heel ver met een klein beetje water elke twee of drie weken.

Lavendel wordt al eeuwenlang gebruikt voor allemaal verschillende redenen. Zo wordt het soms vermalen en gebruikt in oliën die voor rust zouden moeten zorgen. Maar lavendel wordt ook gebruikt om mee schoon te maken, insecten te verjagen, of zelfs om een bord mee op te dienen. Het voordeel aan lavendel is hoe makkelijk het is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *