Hoe houd je katten weg uit de tuin?

Een van de meest vervelende dingen die je kan overkomen in de tuin. Je hebt ontzettend je best gedaan om alles netjes te houden, verhogingen geïnstalleerd of eindelijk de perfecte aarde voor elkaar en dan komen opeens alle buurtkatten een kijkje nemen. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, ze gebruiken jouw prachtige tuin gewoon als enorme kattenbak. Hoe kun je dit nou het best voorkomen? Er staan heel veel artikelen online die zweren de juiste oplossing te hebben. Hier een overzicht met tips die zeker wel, en niet werken.

Wat werkt?

Houd de katten weg met onverwacht water. Dit kun je natuurlijk zelf doen met een sproeier, maar je bent er lang niet altijd bij. Online zijn er een hoop sproeiers te koop die worden geactiveerd door beweging. Hierdoor worden de katten altijd nat gesproeid als ze in de buurt van jouw mooie plantjes komen. Dit zal niet meteen effect hebben. De katten moeten als het ware ‘leren’ dat ze in jouw tuin nat gaan worden. ZOdra ze dit door hebben zullen ze een andere mooie tuin in de buurt opzoeken en blijven ze bij jou uit de buurt. Dit is een van de beste methodes, omdat deze pijnloos en niet giftig is voor de katten. Je doet ze dus geen pijn, maar irriteert ze gewoon een beetje.

Wat werkt niet?

Puntige stokken, gaas en prikkers vallen zeker onder de categorie van mythen. Een groot nadeel hiervan dat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat deze spullen vaak niet goed tegen zonlicht kunnen. Na een tijdje begint het te vergaan, en nadat ze langzaam uit elkaar gevallen zijn, eindigt het als afval in de tuin. Hierbij komt ook kijken dat katten deze pinnen vak gewoon uit de weg duwen. Ze duwen de prikkers uit elkaar en lopen er zo tussendoor. Tenzij je je eigen tuin wil vervuilen, is dit dus geen goede optie.

Een van de meest vervelende dingen die je kan overkomen in de tuin. Je hebt ontzettend je best gedaan om alles netjes te houden, verhogingen geïnstalleerd of eindelijk de perfecte aarde voor elkaar en dan komen opeens alle buurtkatten een kijkje nemen. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, ze gebruiken jouw prachtige tuin gewoon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *