Hoe kun je horren onderhouden?

Het is erg belangrijk dat je horren goed schoonmaakt. Horren blokkeren immers stof en vuil, wat er dus voor zorgt dat dit allemaal op je hor blijft zitten. Hetzelfde geldt voor insecten en andere beestjes. Juist omdat dit vuil aan de hor blijft kleven, is het echt een vereiste om de hor goed te onderhouden. Het is namelijk erg onhygiënisch om er nooit naar om te kijken. Heb je bijvoorbeeld hooikoorts? Dan is het al helemaal cruciaal. 

Alles van buiten, inclusief pollen, kan namelijk aan de hor blijven plakken. Het werkt mogelijk allergische reacties op en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar hoe kun je dan het beste horren onderhouden? Het schoonmaken van horren is heel simpel. Dat zal in dit blog worden uitgelegd. 

Gooi alle ramen en deuren open

Ten eerste is het belangrijk dat je de ramen en deuren zoveel mogelijk openhoudt. Het is namelijk alles behalve de bedoeling dat je knoeit tijdens het schoonmaken van horren. Je wilt immers niet knoeien op de ramen of deuren. Dan moet je namelijk ook dat nog eens poetsen.

Het schoonmaken van horren: vergeet de rails niet

Wat mensen vaak vergeten, is dat de rails ook schoongemaakt moet worden. Niet alleen aan het gaas blijft vuil zitten, maar ook aan de rails. In principe is dit geen moeilijk taakje. Het enige wat je hoeft te doen is er een stofzuiger bij te pakken. Op deze manier kun je gemakkelijk vuil verwijderen. Voor de randjes waar je minder goed bij kunt, is een vochtig doekje aan te raden. De gouden tip is om regelmatig de stofzuiger er doorheen te halen, zodat het vuil zich niet gaat ophopen. Hierdoor is het namelijk ook makkelijker te verwijderen.

Het belang dat het gaas schoonmaken heet

Zoals eerder genoemd, gaat er veel vuil op het gaas zitten. Ook hiervoor kun je een stofzuiger gebruiken. Let wel op dat je een van de laagste standen gebruikt. Het gaas is erg fragiel, dus een hogere stand kan ervoor zorgen dat je het gaas stuk maakt. Soms blijft het vuil zo erg plakken dat je aan een stofzuiger niet genoeg hebt. Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om de hor schoon te spuiten. Doe dit met natuurlijke middelen en dep het daarna droog. Natuurlijke zeep is bijvoorbeeld een aanrader. 

Hardnekkig vuil dien je te verwijderen als je een hor koopt

Het vervelende aan een hor is dat er vaak hardnekkig vuil op blijft zitten. Dit blijf je zien en dat is natuurlijk zonde. Om dit goed weg te krijgen, kun je een borstel inzetten. Je hoeft niets anders te doen dan met een borstel op de hor te wrijven. Zo heb je binnen no time het hardnekkige vuil van de hor verwijderd. 

Laat de hor goed drogen

Iets wat niet onderschat mag worden, is het droogproces van de hor. Het is namelijk van zeerste belang dat je de horren goed laat drogen. Aan de lucht drogen is de allerbeste manier, dus doe dit vooral. Daarom is het aan te raden om schoon te maken, wanneer het droog is buiten. Vooral met een goed zonnetje gaat het droogproces als een speer. Wil je een hor kopen? Dan is het goed om dit lijstje in je achterhoofd te hebben/

Het is erg belangrijk dat je horren goed schoonmaakt. Horren blokkeren immers stof en vuil, wat er dus voor zorgt dat dit allemaal op je hor blijft zitten. Hetzelfde geldt voor insecten en andere beestjes. Juist omdat dit vuil aan de hor blijft kleven, is het echt een vereiste om de hor goed te onderhouden.…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *