Hoe maak je de perfecte combinatie tussen tuin en wonen?

Vaak hebben mensen hun huis helemaal gestyled en wonen ze helemaal naar hun zin, maar is hun tuin niet helemaal naar hun zin. Het kan ook andersom zijn. Mensen vinden het soms lastig om een goede combinatie te maken tussen tuin en wonen. Beide zijn natuurlijk erg belangrijk, al wordt het belang van een mooie, verzorgde tuin wel eens vergeten. Je kunt nog zo mooi wonen, als de eerste indruk van de tuin niet goed is hebben mensen vaak toch meteen al een beeld van je huis, want de tuin bepaalt een groot deel van de uitstraling.

Helemaal in stijl wonen

Mensen vinden het nog weleens moeilijk om hun huis te stylen en hier één geheel van te maken. Wat hierbij kan helpen is om een moodboard te maken met elementen die je mooi vindt in huis. Deze elementen kunnen dan gecombineerd worden, zodat er een mooie match gemaakt wordt voor het huis waar je in gaat wonen. Ook kan er inspiratie gehaald worden uit bijvoorbeeld woonprogramma’s op televisie of uit woonbladen en -tijdschriften. Hier komen vaak de laatste woontrends in naar voren en hier kun je inspiratie opdoen. Geef er wel een beetje je eigen draai aan, anders heb je de kans dat je huis gaat lijken op een showroom uit een woonwinkel.

De tuin naar je zin maken 

De tuin is dus het eerste wat mensen zien. Deze eerste indruk is heel belangrijk voor de rest van het bezoek. Ook voor de tuin is het belangrijk om goed na te denken over wat voor soort tuin je precies wil. Zo kun je gaan voor een tuin met veel bloemen en planten of juist een tuin met veel steen en beton. Je kunt nadenken over bijvoorbeeld een vijver of zwembad in je tuin, een veranda of buitenkeuken, een terras of zelfs speeltoestellen met een glijbaan of een trampoline voor de kinderen. Het handigste is om eerst een schets te maken van je droomtuin en deze tuin daarna te realiseren.

Vaak hebben mensen hun huis helemaal gestyled en wonen ze helemaal naar hun zin, maar is hun tuin niet helemaal naar hun zin. Het kan ook andersom zijn. Mensen vinden het soms lastig om een goede combinatie te maken tussen tuin en wonen. Beide zijn natuurlijk erg belangrijk, al wordt het belang van een mooie,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *