Tips voor vakanties midden in de natuur

Ben jij op zoek naar een leuke vakantie? Dan wil je als tuinliefhebber natuurlijk overnachten midden in de natuur. Daarom hebben wij speciaal voor jou een aantal leuke tips voor je op een rij gezet in binnen- en buitenland. Ontdek leuke plekjes voor jouw vakantie en laat je inspireren!

#1 Overnachten op de Veluwe

De Veluwe behoort tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Wil jij overnachten vlak bij huis? Dan vind je hier fantastische plekken midden in de natuur. Op de Veluwe zijn  verschillende activiteiten mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld gaan fietsen of mountainbiken door de bossen, maar ook eindeloos wandelen door de prachtige heides en duinen.

Wat maakt een verblijf op de Veluwe zo bijzonder? Tijdens je fiets- of wandeltocht kan je zomaar ineens oog-in-oog komen te staan met een wild dier zoals een edelhert, een wild zwijn, een vos of een boommarter. Op zo’n moment lijkt het net alsof de tijd even stil staat. Op de Veluwe beleef je dan ook het ultieme buitengevoel. 

#2 Bezoek het bloemeneiland Madeira

Het Portugese eiland Madeira staat ook wel bekend als ‘bloemeneiland’. Zo’n bijnaam krijgt een eiland natuurlijk niet zonder reden. Je vindt hier namelijk maar liefst meer dan 760 verschillende soorten planten. Madeira kent een subtropische klimaat wat ideale omstandigheden biedt voor de bloei van verschillende plantensoorten en talrijke bloemen. Als tuinliefhebber, moet je dit eiland dan ook zeker eens bezocht hebben.

Zoek je een leuk plekje om te overnachten op Madeira? Bekijk dan eens de kleinschalige hotels op Madeira. Deze hotels en appartementen vind je op de mooiste plekken van het eiland, midden in de natuur en ver weg van de drukte.

#3 Het Griekse bloemeneiland Kefalonia

Een ander eiland met de bijnaam ‘bloemeneiland’ vind je in Griekenland: het eiland Kefalonia. Dit eiland staat bekend om haar grote diversiteit aan planten en bloemen. Die sieren het hele eiland en laten een heerlijke geur achter. Kefalonia is een groen eiland wat omringd is met een azuurblauwe zee. Daarom is deze plek perfect voor tuinliefhebbers die houden van zon! Geniet hier aan een mooie baai en kijk uit over de prachtige omgeving. 

#4 Ga op ontdekking op het eiland Mainau

Het eiland Mainau is gelegen in het Bodenmeer, op de grens met de landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Deze bestemming bereik je gemakkelijk met de auto vanuit Nederland. Het eiland is zo’n 45 hectare groot, maar biedt genoeg variatie voor een leuke vakantie. Zo vind je er sprookjesachtige natuur, prachtige tuinen, een kasteel en kassen waarin de mooiste tropische planten groeien. Dit eiland is een must voor alle tuinliefhebbers!

#5 Het landelijke Toscane in Italië

Onze laatste tip: een bezoek aan het achterland van Toscane in Italië. Toscane staat bekend als een van de meest romantische streken in Italië. Je overnacht hier tussen de glooiende heuvels en midden in de wijngaarden. Dit is zo’n fijne plek waar je helemaal tot rust komt en waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht.

Bonustip voor jouw verblijf: overnacht in een landelijke agriturismo in Toscane. Hier ervaar je het echte Italiaanse leven en geniet je in alle rust.

We hopen je genoeg inspiratie te hebben gegeven voor jouw volgende vakantie. Kies je voor een vakantie vlakbij huis of trek je eropuit in Europa? Voor mooie natuur met prachtige planten en bloemen zit je op iedere bestemming uit deze lijst helemaal goed. Wij wensen je veel plezier!

Ben jij op zoek naar een leuke vakantie? Dan wil je als tuinliefhebber natuurlijk overnachten midden in de natuur. Daarom hebben wij speciaal voor jou een aantal leuke tips voor je op een rij gezet in binnen- en buitenland. Ontdek leuke plekjes voor jouw vakantie en laat je inspireren! #1 Overnachten op de Veluwe De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *