Twee manieren om de waarde van je website in de zoekmachine te vergroten

Het SEO-algoritme van Google evolueert voortdurend. Kwalitatieve backlinks, zelfs whitelabel backlinks, zullen echter altijd worden beschouwd als de belangrijkste factor bij de evaluatie van de zoekresultaten van Google. Dit komt doordat veel backlinks aangeven dat je website van hoge kwaliteit is en het waard is om gevolgd te worden door andere websites. Als gevolg hiervan geeft Google je website de hoogste prioriteit in de zoekresultaten, omdat wordt aangenomen dat deze de meest nuttige inhoud heeft van alle andere websites. Deze backlinks kunnen worden verkregen door middel van een linkbuilding-strategie. Daarom is linkbuilding een cruciale SEO-strategie. Het is ook iets dat elke website-eigenaar zou moeten doen.

Natuurlijke linkbuilding

Dit is de meest effectieve linkbuilding strategie. Anderen zouden namelijk graag je link op hun website plaatsen zonder dat daar om gevraagd hoeft te worden. Dit soort linkbuilding komt het meest voor wanneer anderen links naar je website opnemen als een betrouwbare informatiebron. Ze kunnen ook andere dwingende redenen hebben om zonder tegenprestatie naar je website te hyperlinken. Anders gezegd, je moet ervoor zorgen dat anderen “verliefd” worden op je website. Als gevolg hiervan is natuurlijke linkbuilding het beste en meest waardevolle type. Websites die dit bereiken, blijven over het algemeen bovenaan de zoekresultaten van Google staan. Dit is natuurlijk buitengewoon moeilijk en tijdrovend omdat je altijd kwalitatief hoogstaand, vermakelijk en actueel nieuws moet ontwikkelen.

Bereik voor linkbuilding

Dit type linkbuildingstrategie vereist dat je contact opneemt met de eigenaar van de website en vraagt ​​of deze je link mag plaatsen. Deze strategie wordt met name gedaan door nieuwe website-eigenaren die nog nieuw en onbekend zijn. Als je besluit dit te doen, moet je ervoor zorgen dat andere website-eigenaren waarmee je contact opneemt, zich in hetzelfde veld bevinden als jij. Als je website over computers gaat, maar je wilt een backlink op een website over katten, dan zullen mensen voor een raadsel staan. In dat geval is de kans groot dat je verzoek wordt afgewezen. Je moet kunnen uitleggen waarom en welke voordelen er voor hen aanzitten.

Het SEO-algoritme van Google evolueert voortdurend. Kwalitatieve backlinks, zelfs whitelabel backlinks, zullen echter altijd worden beschouwd als de belangrijkste factor bij de evaluatie van de zoekresultaten van Google. Dit komt doordat veel backlinks aangeven dat je website van hoge kwaliteit is en het waard is om gevolgd te worden door andere websites. Als gevolg hiervan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *