Voordelen van dakleer branden

Dakleer branden wordt door ervaren dakdekkers veelal aangeraden. Dat is ook niet verwonderlijk, want er zijn veel voordelen verbonden aan het branden van dakleer. Dat neemt echter niet weg dat het branden van dakleer een kunst op zich is. Niet elke dakdekker kan dakleer op een goede manier branden. Waar moet je op letten als een dakdekker dakleer gaat branden? Wat moet je absoluut niet doen? Lees verder om meer te weten te komen over dit kleurrijke onderwerp! Er valt meer dan genoeg te vertellen over het branden van dakleer. Dat zul je snel genoeg merken!

Dakleer branden: De AAP-onderlaag

Het aanbrengen van een dakbedekking op een AAP-bitumen onderlaag vereist een bepaalde verwerkingstemperatuur. Je moet daarbij denken aan 155 graden. Dit geldt echter niet voor de APP-toplaag. De APP-toplaag vereist 255 graden, anders smelt het materiaal onvoldoende. Dit betreft de MEC-laag, die voorzien is van een coating die het smeltproces aanzienlijk moeilijker maakt. Het laatste wat je wilt is dat de laag onvoldoende smelt. Voor je het weet is de laag oververhit. Zo zie je maar dat er een hoop komt kijken bij het branden van dakleer!

Nog meer tips

Het is altijd belangrijk om uiterst voorzichtig te werk te gaan als je dakleer gaat branden. Werk niet te snel. Als je met vragen zit, zoek het antwoord dan eerst (online) op voordat je verder gaat met het branden van dakleer. Voor je het weet ben je nog verder van huis. Houd de hechting tussen de top- en onderlaag goed in de gaten, want anders loop je het risico dat de toplaag onvoldoende smelt.

Aan de slag!

Met deze tips in je achterhoofd kun je met een gerust hart aan de slag gaan! Er zijn veel voordelen verbonden aan het (laten) branden van dakleer. Je kunt hier vandaag nog je voordeel mee doen!

Dakleer branden wordt door ervaren dakdekkers veelal aangeraden. Dat is ook niet verwonderlijk, want er zijn veel voordelen verbonden aan het branden van dakleer. Dat neemt echter niet weg dat het branden van dakleer een kunst op zich is. Niet elke dakdekker kan dakleer op een goede manier branden. Waar moet je op letten als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *