Welke keuzes maak je voor jouw ideale hout beton schutting?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar vrijwel zeker is dat je ze al heel vaak hebt gezien. Hout beton schuttingen zijn zeer geliefd als omheining van onze tuinen. En dat is helemaal niet gek. De combinatie tussen de stevigheid van beton en sierlijke houten panelen, maken de afscheiding meer dan alleen een schutting. Een hout beton schutting complementeert je tuin. En de ene tuin is de andere niet, dus er vallen heel wat keuzes te maken om je tuin en schutting goed op elkaar af te stemmen.

Waar vindt je de beste hout beton schuttingen?

Voordat we dieper ingaan op de houtsoorten en mogelijkheden voor afwerking van het beton van je ideale schutting, is het goed om te weten waar je nou ervaren en betrouwbare specialisten vindt om je schutting te laten plaatsen. Centraal gelegen in ons land komen we in de omgeving van Almere echte toppers tegen. Vermoedelijk vanwege die centrale uitvalsbasis voor zowel leverancier, aanbieder als afnemer. In je zoektocht naar een schutting met beton Almere ga je ongetwijfeld slagen.

De kwaliteiten van soorten hout en beton combineren

Veel mensen denken bij beton aan een saai en eenzijdig grijs motief. Klopt, als je het onbewerkt laat althans. En dat is wat veel mensen dan weer niet weten. Een beton schutting Almere kan namelijk volledig op jouw persoonlijke wensen afgestemd worden. Zowel kleur als motief kun je volledig naar de hand van je tuin zetten om een passend geheel te creëren. Wit, antraciet, zwart of een mooi rotsmotief in het beton? Het kan allemaal. Bovendien geniet je bij een coating van het beton van het voordeel van extra bescherming tegen verkleuring. Sowieso kun je bij beton rekenen op stevigheid, duurzaamheid en weinig onderhoud. Als we kijken naar de mogelijke houtsoorten voor de tussenschotten van een hout beton schutting, zijn de volgende soorten hout het meest geliefd:

  • Grenen hout
  • Douglas hout
  • Hardhout
  • Vurenhout

Hoe lang wil je genieten van je hout beton schutting?

Overkoepelend kenmerken deze houtsoorten zich door de houtkwaliteit en duurzame eigenschappen. Onderscheidend zijn ze met name in het design en dus de uitstraling die je aan je hout beton schutting wil geven. Van de bovengenoemde houtsoorten mag je rekenen op wederom de degelijke en stevige kwaliteit. Bovendien zijn ze, voor houtsoorten, nagenoeg onderhoudsvrij. Maar hout is een natuurlijk product dat zo nu en dan graag verzorgd wordt. Kijken we naar de levensduur gaat vurenhout en grenenhout gemiddeld 10 jaar mee. Douglas hout gaat, onbehandeld, 15 jaar mee en bij hardhout mag je zelfs van minimaal 20 jaar levensplezier uitgaan.

Let ook op aanvullende service bij je schutting laten plaatsen

Ben je op zoek naar een hout beton schutting of wil je door een specialist een hout beton schutting laten plaatsen? Kijk dan naast het aanbod en de prijs van de beton- en houtsoorten ook naar de aanvullende voordelen die men aanbiedt. Denk aan gratis montage service (al dan niet voor een minimale afname aan strekkende meters schutting) of garantie op houtrot etc. Zo ben je naast de prijs kwaliteitverhouding van een hout beton schutting extra zeker van jarenlang plezier van de service en kwaliteit rondom de ideale omheining van je tuin. 

Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar vrijwel zeker is dat je ze al heel vaak hebt gezien. Hout beton schuttingen zijn zeer geliefd als omheining van onze tuinen. En dat is helemaal niet gek. De combinatie tussen de stevigheid van beton en sierlijke houten panelen, maken de afscheiding meer dan alleen een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *