Zo maak jij je tuin weer helemaal winterklaar

De zomer is bijna ten einde, dat betekent dat de tuinkussens weer naar zolder kunnen en de verschillende accessoires die je onder je overkapping hebt staan weer naar binnen kunnen. Het is natuurlijk zonde om een prachtig gouden ornament op voet in de winter buiten te laten staan. Zorg er dus voor dat je alles wat niet bestemd is voor buiten, naar binnen wordt gehaald. Zo kun je het opbergen, maar misschien ook binnen nog een leuk plekje geven. Vooral je accessoires staan vaak ook binnen ontzettend leuk. Zo heb je direct een beetje afwisseling.

Snoeien

Niet alleen moeten alle prachtige woonaccessoires die bij knuslifestyle.nl hebt gekocht wordend opgeruimd, maar wat dacht je van alle bloemen en planten. Deze dienen natuurlijk ook volledig winterklaar te worden gemaakt. Dat betekent dat ze deel gesnoeid moeten worden en misschien zelfs wel ingepakt moeten worden om beschermd te worden tegen de kou. Ook zijn er bepaalde bloemen en planten die absoluut niet gesnoeid mogen worden, omdat ze ander bij deze lage temperaturen kunnen beschadigen. Twijfel je of een bepaalde plant wel of niet gesnoeid mag worden, dan is het verstandig om dit even goed na te kijken. Het is natuurlijk zonde om deze te beschadigen.

Schoonmaken

De nazomer is natuurlijk direct het perfecte moment om alles even grondig schoon te maken. Zo kun je je tuinset poetsen, maar ook de tegen in je achtertuin kunnen vaak wel een sopje gebruiken. Ook is het handig direct de kozijnen even mee te nemen, aangezien je vaak tijdens het schoonmaken van je tegels ook de kozijnen nat spettert, met als gevolg dat er zand tegenaan komt. Zorg er dus voor dat alles weer spik en span hebt. Je zult namelijk merken dat het je straks in het voorjaar een hele hoop extra werk scheelt en je dus veel sneller kunt genieten van een lekker kop koffie in je tuin met op je gezicht de eerste zonnestralen van het nieuwe jaar.

De zomer is bijna ten einde, dat betekent dat de tuinkussens weer naar zolder kunnen en de verschillende accessoires die je onder je overkapping hebt staan weer naar binnen kunnen. Het is natuurlijk zonde om een prachtig gouden ornament op voet in de winter buiten te laten staan. Zorg er dus voor dat je alles…